COCENPOLY


Tots coneixem el famós joc del monopoly, i segur que alguna vegada em pensat en traslladar aquest joc al nostre poble. Deixar de banda els clàssic carrers de Madrid, Barcelona o València i traduir-los a noms com el carrer major, passeig del comtat o San agustí.

En el joc del monopoly a banda de les caselles de carrers, també podem trobar les caselles de sort, servicis, estacions, alguns impostos... Amés les propietat immobiliàries canvien de preu segons la seua ubicació, sent més cares a les parts mes luxoses del taulell, imitant la distribució de preus que pot tindre qualsevol ciutat de formigó i asfalt.

Ara bé la translació del joc a la nostra bonica vila no és un qüestió fàcil, encara que estic segur que tot ja em pensat en certes equivalencies que pareixen més que obvies i encara que no coincidisquen exactament amb les meues propostes, puc assegurar que ningú ha pensat per al color blau o verd en el carrer Sant Cristòfol o tan sols en el carrer Major. Tampoc fa falta parlar del carrer Carabanxel o mestre Valls i que per tant deurien de fer-nos replantejar el model d'ocupació de territori que estem duent a terme.

Per que sí, estimat lectors, Cocentaina és més que el passeig del comtat, més que les ampliacions de les zones urbanitzables entre el barri del llauradors i el Real Blanc, més que les cases adossades del mas de Moltó. Cocentaina és una vil.la, amb els seus orígens clars i definits i per més que els contestans s'empenyem en mirar cap altre costat, l'autèntic bressol del poble és el nucli antic.

A dia d'avui el cas antic de Cocentaina plora per una recuperació immediata. Pareix que la part més vella de Cocentaina no té dret a continuar existint, pareix que els propis contestant vullgam fer fugida del nucli, pareix que vullgam trencar definitivament amb les cases on els nostre avis i avantpasats més llunyans van viure. I si ells en temps difícil van viure, que hi ha que fa tanta por als contestant actuals, és que no som hereus dignes?

Tots sabem que els casc antic tenen desavantages per viure, hi ha que fer la casa nova, els vehicles tenen l'accés limitat... però també tenen avantatges. El nucli antic perteneix als vianants, no desfem hortes per fer cases, no desfem la serra per fer adosat i seguim el model de territori classic per exel.lencia. De fet hi ha un argument de molt de pes. El nucli antic de Cocentaina du més de 700 anys habitat, quans anys duem vivint en el passeig?

Cocentaina necessita que els socarrat mirem cap enrere i recordem els nostres orígens. Cocentaina necessita una posada en valor del casc històric immediatament. Cocentaina necessita caminar cap endavant sobre uns ciments forts i compactes. el cor de Cocentaina té que tornar a ser el casc històric.J.Blanes

2 Response to "COCENPOLY"

  1. Anónimo says:

    mol bon blog, pro el que jo volia es que els joves en aquest poble tingeren llocs on anar... perque en la casa de la joventut no es un lloc per quedar en els amics ni res... posar algun lokal adaptat per els jovesmenors seria de gran utilitat, i no faria falta anarsen a alcoi o culasevol alte poble per divertir-se.

    Anónimo says:

    El blog està de pm pero no té gens d'activitat. Treballeu perros

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme